Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων στη Βουλή των Ελλήνων

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, οι μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων πραγματοποίησαν διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2023.

Την πρώτη ημέρα, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον Βράχο της Ακρόπολης και επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία ανά τον κόσμο, το οποίο είναι επικεντρωμένο στα ευρήματα της Ακρόπολης των Αθηνών.

Στη σκιά της Ακρόπολης και των αρχαίων ναών, οι μαθητές περιηγήθηκαν στα σοκάκια της Πλάκας. Εκεί, είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τον «Πύργο των Ανέμων» ή αλλιώς «Ωρολόγιο του Ανδρόνικου», τον αρχαιότερο μετεωρολογικό σταθμό και ρολόι του κόσμου, καθώς και τη Βιβλιοθήκη της Αρχαίας Αθήνας που ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ανδριανό.

Σημαντική εμπειρία ήταν η περιήγηση στο Κέντρο Πολιτισμού ¨Σταύρος Νιάρχος¨ με τους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας  και το Πάρκο του Ιδρύματος να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Την επόμενη ημέρα, οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Εκεί έζησαν από κοντά την πολεμική ιστορία της χώρας μας και γνώρισαν όλες τις πτυχές της, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και περπάτησαν στους κήπους του Ζαππείου.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι πόρτες της Βουλής των Ελλήνων άνοιξαν για να τους υποδεχτούν. Μετά από την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση στους χώρους της Βουλής, τους μαθητές/τριες υποδέχτηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Ν. Τρικάλων κ. Κοντοτόλη και κ. Παπακώστα καθώς και η επιστημονική συνεργάτης του κ. Λιούτα. Οι πολιτικοί μίλησαν για όσα αποτέλεσαν για εκείνες έμπνευση ώστε να εργαστούν ως εκπρόσωποι των Ελλήνων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι δύο πολιτικοί με τον λόγο τους έδωσαν στους μαθητές μας μαθήματα πολιτικού πολιτισμού καταρρίπτοντας κάθε μύθο περί έλλειψης πολιτισμού στα έδρανα της Βουλής.

Συνοδοί των μαθητών/τριών στην εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν η υποδιευθύντρια του σχολείου, κα Βαμπούλα Σταυρούλα, ΠΕ02, οι καθηγήτριες που διδάσκουν Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή και οργάνωσαν την επίσκεψη, κυρίες Μιχαήλ Βασιλική, ΠΕ80 και Στουκογεώργου Αναστασία, ΠΕ78 και οι εκπαιδευτικοί Τσιούτσια Ουρανία, ΠΕ03 και Μπλούτσου Παναγιώτα, ΠΕ02.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις